BESLOTEN COVID-TESTSTRAAT (gesloten)

PER 26-3-2022 IS DE TESTSTRAAT GESLOTEN!

Dankzij het inrichten van deze teststraat kunnen we gezamenlijk ons steentje bijdragen aan de doorgang van de economie. Indien u zich heeft aangemeld voor deze teststraat, ontvangt u via de mail meer informatie over het plannen van een afspraak, de locatie en de gedragsregels op locatie.

De link om de afspraken in te plannen:
https://www.vaccinatiesopreis.nl/dbo/

U kunt zonder uw meldcode géén afspraak inplannen voor deze besloten teststraat.

Wat dient u bij de hand te hebben om een afspraak in te plannen:

 • Individuele meldcode van bedrijf die u via de mail heeft ontvangen
 • Naam, geboortedatum en persoonlijk emailadres van diegene die de test laat afnemen

Hierbij de meest voorkomende vragen op een rij:

Kies ik een PCR-test of Sneltest?
U kiest voor een PCR-test indien u:
– Geen klachten heeft
– Een COVID-verklaring nodig hebt

U kiest voor een Sneltest indien u klachten heeft.

Wanneer kan ik het resultaat van mijn PCR-test verwachten?
Indien u vóór 12:00 uur getest bent, volgt het testresultaat op dezelfde dag. Indien u ná 12:00 uur getest bent, volgt het testresultaat de volgende werkdag vóór 10:00 uur

Wanneer kan ik het resultaat van mijn sneltest verwachten?
De uitslag van de sneltest ontvangt u binnen twee uur in uw mailbox vanuit Vaccinatie op Reis. Heeft u geen uitslag ontvangen? Controleer altijd uw ‘ongewenste e-mail’ en/of SPAM mailbox. Heeft u geen testuitslag ontvangen? Bel dan naar Vaccinaties Op Reis 085-0240040.

Kan ik wachten op de uitslag van de sneltest?
Nee, na het afnemen van de sneltest wordt u verzocht om direct naar huis te gaan.

Wat zijn de kosten van een PCR-test en/of sneltest?
Voor een PCR-test betaalt u €99,- per test en voor een sneltest betaalt u €35,- per test.

Krijg ik bij een sneltest een NON-COVID verklaring?
Nee, u ontvangt alleen een NON-COVID verklaring als u een PCR-test laat afnemen.

Wanneer kan ik een sneltest / PCR-test laten doen?
Vanaf vrijdag 1 oktober 2021 zijn de openingstijden van de teststraat als volgt:
Maandag t/m vrijdag:
09:00 uur – 13:00 uur
Zaterdag:
09:00 uur – 12:00 uur

Heeft u een afspraak ingepland maar geen bevestigingsmail ontvangen?
U heeft de afspraak ingepland via de website. Deze afspraak staat ingepland. Diegene die is ingepland, dient gewoon naar de afspraak te gaan. Het ontvangen van de bevestigingsmail is niet noodzakelijk voor het laten afnemen van de test. Uiteraard streven wij ernaar dat eenieder een bevestigingsmail ontvangt.

Ik heb mijn testuitslag niet binnen, wat kan ik doen?
Als u getest bent en u heeft na 24 uur nog geen uitslag binnen, neem dan contact op met Vaccinaties op Reis via: info@vaccinatiesopreis.nl – 085-0240040.

Ik vul voor mijn navigatie het adres van de teststraat in, maar ik krijg een foutmelding
Als u een foutmelding krijgt van het invoeren van Kokerbijl 14 te Haps, dan moet u het volgend adres invoeren: Oeffeltseweg 16 Haps. U komt dan bij het kruispunt met stoplichten, hier bevindt zich ook de ingang van de het bedrijventerrein.

Informatie Rijksoverheid over het Corona-virus en testen
download hier de PDF ‘Informatiefolder coronatest

Hoe wordt een sneltest afgenomen?
Bij de sneltest wordt er met een wattenstaafje keel- en neusslijm bij u afgenomen. Deze test kan alleen op deze manier worden afgenomen. De test geeft aan of u COVID-positief of negatief bent binnen uiterlijk 30 minuten. Het betreft een (Abbott) antigeentest.

Hoe wordt een PCR-test afgenomen?
De teststraat neemt een moleculaire test bij u af (PCR-test). PCR staat voor Polymerase Chain Reaction. Bij zo’n test wordt er met een wattenstaafje keel- en neusslijm bij u afgenomen. Deze test kan alleen op deze manier worden afgenomen. Het slijm gaat naar een laboratorium. Het laboratorium onderzoekt of het coronavirus het slijm aanwezig is. Zit het coronavirus in uw slijm? Dan bent u besmet met corona. De test laat alleen zien of u corona heeft op het moment dat de test afneemt. Het toont niet aan of u eerder corona heeft gehad. Deze testwijze is exact gelijk aan de testwijze van de GGD. Bij een positieve uitslag wordt de GGD in kennis gesteld. De GGD start dan met de reguliere procedure met dit individuele persoon.

Is het uitvoerend bedrijf geaccrediteerd om de tests uit te voeren?
De afgenomen testen worden geanalyseerd door een laboratorium. Dit laboratorium staat op de RIVM-lijst van geaccrediteerde laboratoria. Het afnemen van de tests valt hier niet onder. Dit geschiedt door een professionele zorgdienstverlener dat gelieerd is aan het laboratorium.

Hoe gaat het plannen van een afspraak in zijn werk?
Onze testpartner, VaccinatieOpReis, stelt een inplanningsmodule beschikbaar. Deze module is beschikbaar via de website van Het Talentenbureau. Om gebruik te maken van deze module dient u deelnemer te zijn van de Industriële Kring, Stichting Duurzaam Bedrijven Overleg of van een van de Bedrijventerreinverenigingen in het Land van Cuijk & Noord-Limburg. Deelnemers ontvangen een unieke meldcode. Deze code is gekoppeld is aan uw bedrijf. De code is gekoppeld aan de facturatie. Wij adviseren u om zorgvuldig om te gaan met deze code!

Wat dient u bij de hand te hebben om een afspraak in te plannen:

 • ID / Paspoort
 • Individuele meldcode van bedrijf
 • Persoonlijk emailadres van diegene die de test laat afnemen

U kunt per tijdslot van 5 minuten een test-afspraak inplannen. Iedereen wordt dringend verzocht om pas 5 minuten vooraf aanwezig te zijn. Dit om eventuele overlast van verkeer tegen te gaan.

 

Krijg ik een schriftelijke bevestiging van het testresultaat?
De testuitslag wordt uitsluitend via de mail verstuurd naar het e-mailadres wat opgegeven is in de inplanningsmodule. In deze email staat een link naar een website waar u het testresultaat kunt zien. Hier is ook de eventuele NON-Covid verklaring te downloaden. Bij een positieve uitslag wordt de GGD in kennis gesteld. De GGD start dan met de reguliere procedure met dit individuele persoon.

Krijg ik een QR-code voor in de corona check app?
Nee deze krijgt u niet. Voor een QR-code dient u een test te laten afnemen bij een testen voor toegang locatie.

Wie kunnen gebruik maken van de teststraat?
De teststraat is bedoeld voor medewerkers van bedrijven die zijn aangesloten bij de Industriele Kring, de Bedrijventerreinvereniging en DBO en die akkoord zijn met de eenmalige bijdrage. Dit geldt voor de medewerkers en hun huisgenoten. Het is ook mogelijk om nevenvestigingen aan te melden. Hiervoor geldt ook de eenmalige bijdrage. U kunt getest worden indien u een afspraak heeft. Geen afspraak = geen test.

Locatie
De locatie is Van Elst Containers, Kokerbijl 14 op Regionaal Bedrijvenpark Laarakker te Haps. Wij monitoren deze locatie om eventuele overlast te voorkomen. Deze teststraat is enkel toegankelijk voor personen die een afspraak hebben. Personen die geen afspraak hebben, worden niet getest en verzocht de locatie te verlaten.

Op de testlocatie zijn vier parkeerplaatsen gereserveerd voor wachtenden. Één parkeerplaats is gereserveerd voor de persoon die aan de beurt is.
Een aantal huisregels in de teststraat:

 • Wat neemt u mee naar de teststraat: ID / Paspoort + mondkapje
 • Wanneer u komt aanrijden, parkeert u op een van de vier parkeerplaatsen en zet u de motor af.
 • Wanneer de verpleegkundige u een seintje geeft, rijdt u door naar de gereserveerde testparkeerplaats voor de testcabine. U zet uw mondkapje op, stapt uit en desinfecteert uw handen. Uiteraard gaat het mondkapje tijdens het testen af.
 • Om aan te tonen dat u deze test heeft ingepland; is het van belang dat u een ID / paspoort meeneemt. Op deze manier wordt gecontroleerd of de juiste persoon getest wordt die is aangemeld.
 • Zodra de test voltooid is, verlaat u de testcabine, desinfecteert u uw handen, stapt in uw auto. Pas als u in de auto zit, mag het mondkapje weer af indien gewenst. U verlaat de parkeerplaats en rijdt het terrein en het bedrijvenpark af.
 • Na elke uitgevoerde test, verzorgt de verpleegkundige een reiniging van de ruimte. Zodra de verpleegkundige hiermee klaar is, wordt een sein gegeven aan de volgende wachtende dat hij/zij naar voren kan rijden met de auto.

 

Kunnen de kinderen van mijn medewerker ook getest worden?
Ja, kinderen kunnen ook getest worden.

Komt mijn werknemer in de teststraat met anderen in contact?
Degene die zich komen laten testen, op afspraak, komen niet met elkaar in contact. Ieder blijft in de auto zitten tot hij/zij wordt opgeroepen. Enkel deze persoon komt uit de auto en gaat de testcabine in. Hierbij is besmettingsgevaar uitgesloten.

Wie en hoe wordt er betaald / Facturatie
De factuur wordt verstuurd naar het bedrijf waarvan de persoon naar de teststraat gaat. Het bedrijf dient zelf de keuze te maken deze wel of niet door te belasten aan de medewerker. De facturen voor de eenmalige bijdrage worden na aanmelding vanuit Stichting Duurzaam Bedrijven Overleg verstuurd. De individuele testen worden apart gefactureerd vanuit het testbedrijf VaccinatieOpReis aan u als werkgever.

Kunnen bedrijven die geen lid zijn ook gebruik maken van deze dienst?
De teststraat is uitsluitend opgezet voor leden van de Industriele Kring, de Bedrijventerreinverenigingen en DBO. Een lidmaatschap is een vereiste. Als u niet gevestigd bent op een bedrijventerrein nodigen wij u uit om aan te sluiten bij de Industriele Kring, Stichting Duurzaam Bedrijven Overleg of de Bedrijventerreinvereniging. De voordelen hiervan lichten wij u graag persoonlijk toe.

Mijn bedrijf wil zich voor nu nog niet binden aan de teststraat. Is het mogelijk om later interesse kenbaar te maken en alsnog mee te doen?
Dit is mogelijk in overleg. Neem contact op met Ben van de Wijgert, projectcoördinator DBO; info@duurzaambedrijvenoverleg.nl

Gebruik persoonsgegevens
De betrokken partijen houden zich strikt aan regelgeving en voorschriften ten aanzien van de bescherming van persoonsgegevens zoals neergelegd in de Wet bescherming persoonsgegevens, Algemene verordening gegevensbescherming en de Uitvoeringswet Algemene verordening gegevensbescherming. Indien gegevens worden verwerkt als bedoeld in de Wet bescherming persoonsgegevens zal dit uitsluitend gebeuren door daartoe geautoriseerde personen bij VaccinatieOpReis.

Uitwisseling van medische informatie zal uitsluitend onder richtlijnen en voorwaarden van de Autoriteit Persoonsgegevens en de Uitvoeringswet AVG worden uitgevoerd.

Test informatie wordt door VaccinatieOpReis. 15 jaar bewaard. Analyse informatie wordt door het laboratorium geanonimiseerd ten minste 1 jaar bewaard.

Verwerkersovereenkomst PreventVaccins
Onderstaand treft u het document met de verwerkersovereenkomst tussen de verwerkingsverantwoordelijke en verwerker.
Verwerkersovereenkomst PreventVaccins