MSD Animal Health zoekt een biotechniek stagiair voor afdeling BTS

Biotechniek stagiair

Opdrachtgever

MSD Animal Health

Gemeente

Boxmeer

Niveau

HBO / WO

Vakgebied

Chemie & Laborisme & voedingsmiddelenindustrie

Afstudeer

Nee

MSD Animal Health is wereldwijd een van de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van diergeneesmiddelen. MSD Animal Health ontwikkelt en produceert vaccins en geneesmiddelen voor landbouwhuisdieren, gezelschapsdieren en vissen. We hebben kantoren in meer dan 50 landen en verkopen onze producten in meer dan 140 markten, waarbij we opereren in een netwerk van productie- en R&D locaties over de hele wereld.

MSD kenmerkt zich door een open cultuur met veel ruimte voor eigen initiatief. Jouw ontwikkeling staat in deze stage centraal, maar we willen ook graag van jou leren!

Afdeling:
BTS-V: Ontwikkeling van productieprocessen van celkweek geassocieerde antigenen t.b.v. vaccin ontwikkeling. Dit kunnen hele geinactiveerde virussen, levende geattenueerde virussen of vector vaccins, maar ook recombinante sub-units en replicon particles zijn.
BTS-B: Ontwikkeling van productieprocessen van bacteriële antigenen (levend of geïnactiveerd) of in bacteriële expressiesytemen geproduceerde recombinante sub-units t.b.v. vaccin ontwikkeling.
BTS-VM: Onwikkeling van adjuvantia en formuleringen voor geïnactiveerde of sub-unit antigenen, en van stabilizers voor levende o.a. gevriesdroogde vaccins.

Veel van deze activiteiten zullen in nauwe samenwerking met onze R&D en/of productie afdelingen en de afdeling Analytical Tech Support (ATS; zowel Pharma als Biologisch) plaatsvinden.

De werkzaamheden bestaan o.a. uit:
• Kweken van zeer uiteenlopende cellen (insect, vis, vogel, zoogdier (zowel hechtend als in suspensie) t.b.v. de productie van cel-geassocieerde antigenen.
• Kweken van bacteriële en virale antigenen en werken met virale en/of bacteriële expressiesystemen.
• Ontwikkelen, testen en valideren van nieuwe productiesystemen en systemen voor “Down stream Processing” (DSP)
• Inherent hieraan is ook het (mede) ontwikkelen en valideren van testen om hoeveelheden en kwaliteit van de antigenen te bepalen en van de daarmee geproduceerde vaccins (bij voorkeur zonder gebruik te maken van diertesten).

De beschreven werkzaamheden vormen het basispakket en zullen na een goede inwerk- en leerperiode vaak zelfstandig uitgevoerd worden. Op eigen initiatief of door vraag vanuit de organisatie kunnen deze worden aangevuld met andere projecten en/of taken.

Wij zoeken:
Een nog studerende derdejaars, vierdejaars (HLO, Universiteit) student: Biotechnologie, Virologie, Microbiologie, Biologie, Laboratorium techniek die:
• 5 dagen per week gedurende een periode van 6-9 maanden beschikbaar is.
• Een professionele houding heeft, enthousiasme en leergierigheid met zich meebrengt en het een uitdaging vindt om in een dynamische complexe omgeving stage te lopen.
• Kennis heeft van, en affiniteit heeft met de in de omschrijving aangegeven doelstellingen en werkzaamheden.

Wij bieden:
• Een breed georiënteerde stageplaats, die je in staat stelt om met veel aspecten van het vakgebied kennis te maken en daar ervaring in op te doen, met veel ruimte voor eigen initiatief.
• Een uitdagende en dynamische leeromgeving met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
• Goede begeleiding door een ervaren specialist. • Een stageopleiding bij ons is een pré voor een verdere ontwikkeling binnen het vakgebied aangezien veel van de ervaring opgedaan tijdens de stage niet of moeilijk anderszins binnen een HLO of Universitaire opleiding te verkrijgen is (o.a. werken in GLP en GMP omgeving.)
• Een stagevergoeding van € 375,- voor  HBO en een stagevergoeding van € 470,- voor WO bruto per maand (op basis van een 40-urige werkweek)

Informatie & Sollicitatie:
Heb je belangstelling voor deze stageplaats, neem dan contact op met Het Talentenbureau via info@hettalentenbureau.nl of 085 – 0640641

  • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ