Berry Global

Opdrachtgever

Berry Global

Berry Global bestaat sinds 1961 en is voortgekomen uit onder andere Chicopee en PGI Nonwovens. In 2016 kocht Berry Global de Katwijkse locatie aan en voerde veel veranderingen door: het productievolume steeg en het productassortiment breidde uit. Hiermee is Berry Global op de internationale kaart gezet.

Op locatie Katwijk maken 230 medewerkers niet-geweven stoffen die gebruikt worden in bijvoorbeeld de medische of de automotive industrie. Onder andere stoffen voor operatiekleding en -doeken, absorptielagen voor in luiers of dempingmateriaal voor motoren. Daarnaast een scala aan hygiënische doeken voor diverse branches: horeca (onder meer McDonald’s), ziekenhuizen,
autobedrijven en schoonmaakbranche.

ONTWIKKELMOGELIJKHEDEN:
Cultuur en sfeer van de organisatie.
We zijn een beursgenoteerd bedrijf met een Amerikaanse moeder. Ondanks de grootte wordt vaak snel geschakeld. We kennen sowieso voortdurend veranderingen, elk jaar brengt wel iets nieuws. Wij houden hier van ‘beweging’.

Wat zijn de ambities voor de toekomst?
Locatie Katwijk komt nadrukkelijker op de kaart. We hebben een nieuwe productielijn en een nieuwe machine verdubbelt de output. De vernieuwde verwerkingsafdeling verpakt voortaan zelf onze eindproducten.

Zijn er doorgroeimogelijkheden?
Het grootste deel van onze mensen werkt in productie, verwerking, warehouse, laboratorium, techniek, engineering, kwaliteit en veiligheid. Daarnaast zijn er stafdiensten zoals finance, productontwikkeling, customer care, personeelszaken sales. Voorbeelden: Dionne Pots startte in de productcontrole via een traineeship. Zij is nu quality assurance manager. Coen van Doodewaard, process engineer, begon als stagiair.

Wat zijn de persoonlijke ontwikkelmogelijkheden?
Bij Berry Global durven we iemand, ook als deze nog niet zo lang hier werkt, in het diepe te gooien. Je moet die wens natuurlijk wel zelf aangeven.

WORK-LIFE BALANCE:
Kun je bij op afstand of thuiswerken,
met flexibele werktijden?
Flexibele tijden en remote werken zijn mogelijk in bepaalde functies, denk aan sales. We kennen flexibele kloktijden, dus het is sowieso geen ‘acht-tot-vijf’ baan. Voor productiemedewerkers
zijn er wel vaste werktijden.

Zijn er kansen op buitenlands werk,
buitenlandse stages?
Berry Global is internationaal georiënteerd, buitenlandse stages zijn dan ook mogelijk. Andersom: er waren hier recent drie internationale traineeships. Alle drie wilden erg graag hier gaan werken, en dat is gebeurd.

Hoe is de bereikbaarheid?
Als productiebedrijf zit je doorgaans niet direct aan een treinstation. Niettemin is onze bereikbaarheid goed. Vanuit station Molenhoek komen mensen met de fiets naar hier. Dankzij de fietsbrug over de Maas. We hebben geen OV-kaart of fietsplan meer, maar onze Benefitshop helpt je met je fysieke gezondheid. Bovenwettige vakantiedagen kun je gebruiken voor de aanschaf van bijvoorbeeld sportkleding.

Zijn er stageplekken en voor welke
functies?
We hebben doorlopend drie of vier stageplekken, op mbo- en hbo-niveau. Er zijn goede contacten met de Avans Hogeschool en de Hogeschool Arnhem-Nijmegen. We laten ons zien op hbo-stagemarkten en het ROC. Voor bbl-opleidingen hebben we meewerkstages. Onze nieuwe machine maakt stages extra interessant. Veel dingen moeten we ‘opnieuw uitvinden’.

Wat maakt het aantrekkelijk om juist in
deze regio bij jullie organisatie te werken?
Velen wonen in deze regio. Voor wie van verder komt: vanuit het zuiden is de aanrijdroute niet druk. Je staat nooit in de file, en dat is ook een prettig idee…

ZINGEVING/PURPOSE/MVO:
Wat is jullie bijdrage aan een betere
wereld?
We maken halffabrikaten, letten dus met name op onze productie: de nieuwe lijn draait op zonneenergie. Alle doekjes zijn plasticvrij. Productieafval wordt hergebruikt. We bekijken of we
gerecyclede materialen kunnen inkopen. Onze input is goed voor tot 90 procent netto productopbrengst. Dat gaat met de nieuwe lijn naar 97 procent. Uitvalmateriaal gaat naar second grade toepassingen, het absolute restafval kan worden toegepast in isolatiemateriaal.

Berry Global
Lange Oijen 16 / 5433 NG Katwijk
0485-398111
www.berryglobal.com