Contiweb

Opdrachtgever

Contiweb

Contiweb is een toonaangevend ontwikkelaar en producent van droog- en web-handling machines voor de grafische industrie. Men levert wereldwijd geïntegreerde technische oplossingen voor web-offsetdrukwerk, digitaal inkjetdrukwerk en de productie van verpakkingen. In zijn 45-jarig bestaan dankt het bedrijf zijn succes en goede naam grotendeels aan klantgerichte innovaties, die een meetbare impact hebben op prestaties van klanten.

Contiweb werkt nauw en langjarig samen met partners die kennis en technieken helpen aanscherpen. Op de moderne locatie in Beugen werken honderd mensen; nog eens zestig medewerkers (onder wie in de field service) zijn wereldwijd actief.

ONTWIKKELMOGELIJKHEDEN:
Cultuur en sfeer van de organisatie
Naast machinebouwer heeft Contiweb ook een grote aftermarket-tak. We kennen korte lijnen in de organisatie. We zijn groot genoeg om leuke projecten aan te gaan en klein genoeg om iedereen persoonlijk te kennen, dit maakt het fijn werken.

Wat zijn de ambities voor de toekomst?
We zoeken nieuwe markten en staan niet stil. Zo zijn we sinds een tijd onze mogelijkheden in de verpakkingsindustrie aan het onderzoeken. Onze industrie was nog nooit zo interessant als nu, dankzij de ontwikkeling van de traditionele offsetmarkt richting de digitale printwereld.

Zijn er doorgroeimogelijkheden?
Heb je ambities? Toon ze of laat het ons weten! We belonen ambitie graag. We zijn een platte organisatie, dus doorgroeien kan vooral inhoudelijk binnen je functie of in projecten. We binden en boeien: bieden je een ontwikkelplan en je kunt studies volgen.

Wat zijn de persoonlijke ontwikkelmogelijkheden?
In teams brengen we verschillende expertises samen en werk je in de volle breedte aan uitdagende projecten. Dat stimuleert ontwikkeling, samenwerking, zelfstandigheid en biedt continu nieuwe kansen om je als professional verder te ontwikkelen. Dat mag zeker ook over softskills gaan.

WORK-LIFE BALANCE:
Kun je op afstand of thuiswerken,
met flexibele werktijden?
Contiweb kent flexibele werktijden en we proberen hierin mee te denken in wat de medewerker nodig heeft. Indien je functie het toelaat mag je een dag per week thuiswerken.

Zijn er kansen op buitenlands werk,
buitenlandse stages?
Veruit onze meeste klanten zitten in het buitenland. Wie bij ons als field service engineer werkt is dus bijna altijd in het buitenland en kan daar beslist mooie plekken zien. Ook als engineer ga
je af en toe naar het buitenland voor een klantbezoek.

Hoe is de bereikbaarheid?
Vanaf het treinstation is het een kwartier met de fiets. De bus stopt op tien minuten lopen van hier. Verder liggen we dicht aan de A77, dus goed bereikbaar met de auto.

Zijn er stageplekken en voor welke
functies?
Binnen engineering zijn er ieder half jaar twee stageplekken beschikbaar, zowel om mee te lopen als om af te studeren. Ook binnen de andere afdelingen staan we open voor stagiaires. Voor wie op een goede manier indruk maakt, zou er zomaar een baan in kunnen zitten. Een aantal collega’s van ons is direct na hun stage bij ons blijven werken.

Wat maakt het aantrekkelijk om juist
in deze regio te werken?
Wie van deze regio houdt, heeft aan ons een mooie technische werkgever. Steeds meer mensen ontdekken dat: ze komen inmiddels uit driehoek Eindhoven-Nijmegen-Venlo.

ZINGEVING/PURPOSE/MVO:
Wat is jullie bijdrage aan een betere
wereld?
De afgelopen jaren hebben we gewerkt aan het steeds duurzamer maken van onze machines, bijvoorbeeld in de vorm van minder gasverbruik. Daarnaast hebben we een enorm duurzaam pand, geopend in april 2023. Met bijbehorend gebruiksgemak en -plezier.

Contiweb
Vuursteenstraat 7 / 5835 DZ Beugen
www.contiweb.com