Elpress

Opdrachtgever

Elpress

Elpress bevordert industriële hygiëne, met als doel de voedselveiligheid verhogen. Wereldwijd. De Boxmeerse onderneming is al een kleine vijftig jaar innovatief en loopt daardoor vóór op de marktontwikkelingen.

De producten die Elpress maakt, worden opgenomen in het bedrijfsproces van de opdrachtgever. Denk hierbij aan krattenwasmachines, hygiënesluizen en complete reinigingssystemen
voor in voedselfabrieken. Zo’n 75 professionals werken aan de Elpress-producten, waarvan een aantal inmiddels als de standaard wordt beschouwd in de branche.

ONTWIKKELMOGELIJKHEDEN:
Cultuur en sfeer van de organisatie
We zijn een familiebedrijf. Laagdrempelig, met veel verantwoordelijkheden. We zijn niet heel erg groot, iedereen kent elkaar. Je mag jezelf in het bedrijf bewegen zoals jij dat wil. En wij zijn
allemaal trots op wat hier gemaakt wordt.

Wat zijn de ambities voor de toekomst?
We willen een werkgever zijn waarbij je je thuis voelt en je kunt gaan voor je carrière, in plaats van een baan. We geven onze mensen kansen zoals we ze zelf ook zouden willen hebben. Fouten maken mag, als je er maar van leert.

Zijn er doorgroeimogelijkheden?
Meer dan dat we kijken naar opleiding en ervaring, letten we er vooral op hoe iemand in de organisatie zou kunnen passen. We matchen graag op vaardigheden, in plaats van op een specifieke functie. De helft van onze collega’s zit op een andere plek dan waar hij of zij ooit is binnengekomen. Dat zegt genoeg.

Wat zijn de persoonlijke ontwikkelmogelijkheden?
We willen groeipareltjes tot bloei laten komen en vinden het heel belangrijk dat je altijd blijft leren en jezelf ontwikkelen, al werk je hier veertig jaar. Ontwikkelen hoeft niet via enkel cursussen: jezelf prikkelen betekent voor de ene de breedte ingaan, voor de ander juist specialiseren. Een standaardonderdeel van ons inwerktraject is meekijken op andere afdelingen, zodat je begrip krijgt van wáár jij zit in het proces.

WORK-LIFE BALANCE:
Kun je op afstand of thuiswerken,
met flexibele werktijden?
Het kantoorrooster is flexibel, waarbij je binnen kaders zelf je uren kunt indelen. Er is een reiskostenvergoeding en je kunt thuiswerken in overleg. We vinden het belangrijk dat je dat met goede spullen en voorzieningen doet, dus daar hebben we een checklist voor.

Hoe is de bereikbaarheid?
Veel collega’s komen uit de omgeving, dus met de auto of fiets. Het treinstation is op tien minuten lopen of enkele minuten voor wie een fiets op het station zet. De leasefiets (bijvoorbeeld een E-bike) wordt bij ons steeds populairder.

Zijn er stageplekken en voor welke
functies?
Stageplekken zijn er in de hele organisatie, op elke afdeling kan meegekeken worden. We bieden zowel snuffelstages van enkele dagen als stages voor een half jaar of meerjarige bbl-trajecten. We doen mee aan open dagen Vakopleiding Techniek en zijn een Erkend Leerbedrijf. Stages gaan van mbo tot wo, compleet met afstudeeropdracht, die we graag maken voor talenten.

Wat maakt het aantrekkelijk om juist in
deze regio te werken?
De korte reistijden zijn een pre. En we zijn Brabanders onder elkaar. De cultuur die gebonden is aan een regio, loopt als een rode draad door het bedrijf. Ook onze mensen ‘van buiten’ genieten
daarvan. ‘Doe maar gewoon’, is het motto.

ZINGEVING/PURPOSE/MVO:
Wat is jullie bijdrage aan een betere
wereld?
We maken een supermooi product en daar zit bovendien een gedachte achter. We zorgen ervoor dat je veilig voedsel eet. Dat is maatschappelijk verantwoord én inherent aan ons product. Opdrachtgevers kijken veelal vanuit de kosten, maar wij kijken vanuit milieuoogpunt naar het zo efficiënt mogelijk omgaan met grondstoffen en energie. Dat zit in ons DNA. Dat is onze passie voor hygiëne!

Elpress
Handelstraat 21 5831 AV Boxmeer
0485-516969
www.elpress.com