Gemeente Land van Cuijk

Opdrachtgever

Gemeente land van Cuijk

 

De gemeente Land van Cuijk is op 1 januari 2022 ontstaan door een fusie van de voormalige gemeenten Boxmeer, Cuijk, Sint Anthonis, Mill & Sint Hubert en Grave. De fusiegemeente telt een kleine 92.000 inwoners, verdeeld over 33 kernen. 32 dorpen en één stad. Met een oppervlakte van 351,87 km² is Land van Cuijk de grootste gemeente van de provincie Noord-Brabant. Er werken zo’n 800 mensen.

ONTWIKKELMOGELIJKHEDEN:
Wat is de cultuur en sfeer van de
organisatie?
We zijn met een heleboel medewerkers, een mix van verschillende leeftijden, niveaus en achtergronden. Dat is super leerzaam. Hoewel we zo’n grote organisatie zijn, zijn we erg betrokken bij elkaar. De deuren staan altijd open en iedereen is behulpzaam.

Ambities voor de toekomst?
We willen met elkaar iedere dag het Land van Cuijk een beetje beter maken: mooier, veiliger, zorgzamer, duurzamer, ondernemender. Dat doen we met onze medewerkers én al onze inwoners. Want door goed samen te werken, worden de mooiste resultaten geboekt. In de organisatie willen we graag projectmatig werken: een vooraf bepaald resultaat behalen, binnen het budget, volgens de kwaliteitseisen en binnen de gestelde tijdslimiet. Dit omdat we als gemeente steeds vaker te maken krijgen met specifieke uitdagingen die vragen om duidelijke kaders. Nieuw is ook onze activiteitengerichte manier van werken: werken waar en wanneer we dat willen. Een manier van werken die past bij de activiteit. Thuis, in het gemeentehuis of op een andere werklocatie. Net wat het beste aansluit op jouw werkzaamheden. Heel flexibel dus.

Kan ik ook solliciteren zonder expliciet
behaalde diploma’s?
Voor bepaalde functies zijn opleidingen of een registratie vereist. Dat zijn we nu eenmaal wettelijk verplicht. Maar daarnaast vinden we werk- en denkniveau, competenties en skills net zo belangrijk, ook zonder dat papiertje. We houden informele contactmomenten en daar zijn al mooie matches uit voortgekomen, vooral onder jongere werkzoekenden.

Zijn er doorgroeimogelijkheden?
Binnen elk van de 25 teams kun je doorgroeien, van ondersteunend, via medewerkend, naar adviserend. Voorbeelden te over. Maar je kunt ook van team naar team hoppen, horizontaal
dus. Wil je je specialiseren of juist generaliseren? Onze eigen loopbaancoaches helpen. Elk jaar stellen de teammanagers een opleidingsplan vast voor elk van hun medewerkers. Ontwikkeling
hoeft niet per se werkgerelateerd te zijn: wil je een communicatietraining volgen? Of een assertiviteitstraining? Of eens praten over je werk-privébalans? Ook dat kan!

Werken er leeftijdsgenoten?
Zeker, we hebben rond de zestig medewerkers jonger dan dertig jaar. In ieder team zijn wel jongere medewerkers te vinden.

WORK-LIFE BALANCE:
Kun je op afstand of thuiswerken,
met flexibele werktijden?
Je kunt werken waar en wanneer je wilt en er zijn flexibele starttijden: activiteitgericht werken zoals eerder genoemd. Bijna alles kan tegenwoordig digitaal, dus er wordt veel hybride gewerkt: zowel thuis als op kantoor. Thuiswerkplek en laptop worden vergoed. Vanaf 2024 hebben we een fietsplan en vergoeden we OV-trajectkaarten.

Hoe is de bereikbaarheid?
Onze werkplekken (op dit moment Cuijk en Grave) zijn goed bereikbaar met het OV. Straks werken we in Boxmeer. Ook goed bereikbaar.

Zijn er stageplekken en voor welke
functies?
We zijn een Erkend Leerbedrijf. Wie een stageplek zoekt, kan zich via www.werkenbijlandvancuijk.nl melden. Dan kijken we of we een plekje kunnen vinden of creëren. We staan op het Frisse Blik Festival in Gennep en doen mee aan het programma Toekomst van Brabant voor (hbo-)traineeships bij de overheid.

Wat maakt het aantrekkelijk om juist
in deze regio te werken?
We zijn een grote gemeente, we zijn ‘nieuw’ en als grootste gemeente van Brabant hebben we te maken met mooie uitdagingen en ambities voor de toekomst. Die positie benutten we om de beste resultaten te behalen voor onze inwoners in de 33 kernen.

Gemeente land van Cuijk
Louis Jansenplein 1 5431 BV Cuijk
wwww.gemeentelandvancuijk.nl