IXON

Opdrachtgever

IXON

Bij IXON verbindt men machinebouwers met hun klanten en machines. Het in-house ontwikkelde cloudplatform en hardware geven machinebouwers de tools en technologie in handen om te zorgen dat zij klaar zijn voor de toekomst. Dit alles met één doel: efficiënter produceren met de laagst mogelijke impact op de wereld.
Wereldwijd zijn al meer dan 50.000 machines van ruim 2.500 machinebouwers aangesloten op IXON.

ONTWIKKELMOGELIJKHEDEN:
Cultuur en sfeer van de organisatie
We zijn een jonge organisatie met een gemiddelde leeftijd van zo’n 30 jaar. Dit past bij de IXON no-nonsense cultuur: mouwen opstropen en samen succes maken. Dit combineren we met regelmatig een potje pingpong, leuke activiteiten en gezamenlijk het weekend inluiden tijdens de vrijdagmiddagborrel.

Wat zijn de ambities voor de toekomst?
IXON is de afgelopen jaren snel gegroeid, tussen 2014 en 2018 naar 25 medewerkers en in 2020 waren het er al 50. Nu is het team uitgegroeid naar bijna 100 collega’s, op ons kantoor in Beugen maar ook internationaal. We zijn geen start-up meer en willen nog meer impact maken op de wereld. Daarom wordt er op verschillende plekken in de organisatie ook senioriteit binnengehaald, zodat ook onze jonge collega’s stappen kunnen maken.

Zijn er doorgroeimogelijkheden?
Zeker, binnen IXON heeft iedereen de mogelijkheid om te blijven leren, dit juichen we zelfs toe. Learning-on-the-job, een externe cursus of zelfs een vervolgopleiding, daar wordt budget voor
vrijgemaakt. Daarnaast hebben we een uitgebreid onboarding programma om iedere nieuwe collega een vliegende start te geven.

Wat zijn de persoonlijke ontwikkelmogelijkheden?
Die zijn eigenlijk onbegrensd. Onze talentcyclus is erop ingericht dat je je ambities kunt delen en hier doelen voor kunt stellen. Daarnaast is vrijdagmiddag voor onze software engineers gereserveerd om aan eigen projecten te werken. Dit kan een spin-off zijn van onze werkzaamheden, of bijvoorbeeld een eigen ingebracht initiatief.

WORK-LIFE BALANCE:
Kun je op afstand of thuiswerken,
met flexibele werktijden?
We zijn een outputgedreven bedrijf en geven dan ook graag de ruimte om je eigen werkweek in te richten. Daarbij is het mogelijk om een aantal dagen per week vanuit thuis te werken.
Uiteraard altijd in samenspraak met het team. Daarnaast vinden wij een gezonde werk-privébalans erg belangrijk en letten we er dus goed op dat je niet te lange dagen maakt.

Zijn er kansen op buitenlands werk,
buitenlandse stages?
We zijn internationaal actief, dus die kansen zijn er zeker. Daarnaast werk je dagelijks nauw samen met collega’s van verschillende nationaliteiten.

Hoe is de bereikbaarheid?
Aangezien we tegenover het ziekenhuis zitten is de trein-busverbinding ideaal. Er zijn meerdere OV-verbindingen tot voor de deur. Ideaal voor studenten of medewerkers zonder auto. Daarbij voorzien we in een OV-kaart of kilometervergoedingen voor auto of fiets en hebben we zelf een doucheruimte voor als je net door die ene regenbui moest.

Zijn er stageplekken en voor welke
functies?
Het succes van onze organisatie is mede te danken aan de talenten die vanuit een hbostage bij ons zijn gestart. We hebben dan ook altijd plek voor stagiaires en met de uitkomsten
van stageopdrachten wordt ook echt iets gedaan. Zo is het eerste prototype van onze IXON-router voortgekomen uit een stageopdracht.

Wat maakt het aantrekkelijk om juist in
deze regio bij jullie organisatie te werken?
Werken bij een internationaal techbedrijf kan gewoon in het Land van Cuijk. Je hoeft niet in de file naar Eindhoven of te verhuizen naar de Randstad. Lekker op de fiets naar je werk, dicht
bij huis en je vrienden. Wat wil je nog meer?

ZINGEVING/PURPOSE/MVO:
Wat is jullie bijdrage aan een betere
wereld?
Door een product in de markt te zetten waarmee machines verbonden kunnen zijn met hun bouwers, op afstand, zorgen we voor meer efficiëntie en dat er minder gereisd hoeft te worden.

IXON
Zuster Bloemstraat 20
5835 DW Beugen
085-7441105
www.ixon.cloud/nl