Kepser

Opdrachtgever

Kepser

Kepser is als familiebedrijf een baken van kennis van metaal. Al meer dan vijfenzestig jaar. Men co-engineert, verwerft en bewerkt materialen. Maar stelt ze ook samen om ze daarna compleet af te leveren als fysiek product. Denk aan (complexe) constructies of machines. Kepser werd opgericht in 1958 en telt zo’n zeventig medewerkers.

Het is de grote kracht van Kepser dat men kennis en kunde van de hele keten in huis heeft. Omdat men zelf alle onderdelen beheerst, weet Kepser bij iedere stap in het proces wat het beste werkt en wat het bedrijf te doen staat. Op die manier krijgen klanten wat ze willen: kwaliteit. Kepser = Making Metal Matter.

ONTWIKKELMOGELIJKHEDEN:
Cultuur en sfeer van de organisatie
We zijn een familiebedrijf, plat en onderling betrokken. Met een mix van leeftijden. Zo staan op onze lasafdeling jongere en zeer ervaren werknemers letterlijk door elkaar. Zo wordt ‘jonge’ en ‘oude’ kennis gedeeld.

Wat zijn de ambities voor de toekomst?
Met Making Metal Matter willen we ertoe doen. Daarbij werken we het liefst samen met bedrijven die deze zelfde ambitie hebben: iets betekenen voor de samenleving en de toekomst. In onze zoektocht naar nieuwe klanten/partners richten we ons op recycling, new energy, waterstofgas, waterkracht. En we liften mee op onze agrifoodtech-regio; het zou dom zijn om dat niet te doen. Staal gaat voorlopig niet verloren. Sterker, dat kunnen we gewoon hergebruiken.

Zijn er doorgroeimogelijkheden?
We zijn geen hele grote onderneming, dus niet iedereen heeft een-op-een een leidinggevende nodig, maar de functies bij Kepser geven je wel vrijheid om door te groeien. Bovendien kun je alle cursussen volgen die je maar wilt. Wat zijn de persoonlijke ontwikkelmogelijkheden? Toon ambitie, en je kunt je hier naar hartelust ontwikkelen. Denk aan een cursus werkvoorbereiding, planning of engineering. Ben je operator, maar wil je je ook bekwamen in Excel? Dat kan! Wij omarmen een leven lang leren.

WORK-LIFE BALANCE:
Kun je op afstand of thuiswerken,
met flexibele werktijden?
Parttime werken is soms mogelijk, maar we zijn een productiebedrijf, met doorgaans kleine series, dus werk is niet overdraagbaar. Op kantoor hebben we in principe flexibele starttijden, maar we beginnen allemaal tegelijk. Da’s zó ingebakken…

Hoe is de bereikbaarheid?
Die is goed, vanaf het treinstation is het een klein stukje lopen. Daar komt ook de bus. We hebben een ruime parkeerplaats. De snelfietsroute ligt om de hoek. We hebben een fietsplan en voor auto’s hebben we een kilometervergoeding. Die mag je ook omzetten in een regeling voor OV, als dat beter past. Alles kan in overleg.

Zijn er stageplekken en voor welke
functies?
We werken samen met de Vakopleiding, dus bbl’ers kunnen hier aan de slag. We organiseren ook snuffelstages en vanuit verschillende middelbare scholen en voortgezet onderwijs in de regio komen jongeren een dag meelopen. Hbo-stages zijn mogelijk, mits we daar een goede opdrachtomschrijving voor kunnen maken. Hebben we nieuws? Dan vind je dat ook op social media.

Wat maakt het aantrekkelijk om juist in
deze regio te werken?
Onze medewerkers komen voor een groot deel uit de buurt. Je kunt even tussen de middag naar huis, staat geen uren in de file aan het eind van de dag. Je kunt in onze regio mooi wonen én betaalbaar. Veel ‘Nijmeegse’ studenten komen uiteindelijk toch weer hier wonen. Het stadsleven is om de deur en je kunt het altijd opzoeken wanneer je dat wilt.

ZINGEVING/PURPOSE/MVO:
Wat is jullie bijdrage aan een betere
wereld?
TechnoPromo is ooit door onder meer Kepser in het leven geroepen. In onze marketingstrategie zoeken wij klanten die zich bezighouden met hernieuwde energievormen, zoals waterstof, en met circulariteit, dus het hergebruiken van materialen en recycling. Dit alles met het oog op ‘making metal matter’: metaal doet er toe in deze wereld.

Kepser
Simon Homburgstraat 12
5340AB Cuijk
0485-336060
www.kepser.nl