Marel

Opdrachtgever

Marel

Marel is een toonaangevende wereld wijde speler die de manier verandert waarop voedsel wordt verwerkt. Marel levert slimmer oplossingen, diensten en software aan industriële verwerkers van kip, vlees en vis, aangevuld met de nieuwe branches plant, pet & food. Marel steekt 6% van de omzet in nieuwe ontwikkelingen. Het bedrijf
is gevestigd in meer dan dertig landen overde hele wereld. Er zijn 8000 medewerkers, van wie er 1700 weken bij Marel in Boxmeer. De wereldwijde omzet is 1,74 miljard euro.

WAAROM MAREL?
Cultuur en sfeer
Marel Poultry in Boxmeer is veranderd in de regio. Ons bedrijf staat van oudsher bekend als heel sociaal en dat blijven we uitstralen. We willen mensen aan ons binden: als je wilt, vind je hier een career for life.

Wat zijn de ambities voor de toekomst?
De wereldwijde missie van Marel is om betaalbaar, hoogwaardig voedsel beschikbaar te maken met het oog op een duurzame toekomst. Duurzame wekgelegenheid is hierbij belangrijk, samen met medewerkers voor wie we dé werkgever van de regio willen zijn. We investeren voortdurend in technologie, werkomgeving en onze mensen. Zo maken we gebruik van een innovatie 3D-metaalpapier en beschikken we over een splinternieuw, hypermodern magazijn, dat erop is gericht om onze medewerkers een aangename werkomgeving te bieden. Als je op zoek bent naar uitdaging in je werk, zit je hier goed omdat er zo enorm veel kennis zin in de moderne machines die we maken.

ONTWIKKELMOGELIJKHEDEN:
Zijn er doorgroeikansen?
Van stagair tot productiemanager, van student diergeneeskunde tot cnc-operator, van lasser tot planner; er zijn ruime kansen om je te ontwikkelen in en met het bedrijf. Niet alleen hogerop, maar ook in de breedte, want Marel blijft vooruitgaan, met ruimte voor nieuwe functies. Bovendien zijn er meerdere Marel bedrijven in Nederland en wereldwijd, waar overal kansen liggen.

Wat zijn de persoonlijke ontwikkelmogelijkheden?
Studiekosten nemen we voor onze rekening. Je studietijd wordt fiftyfifty betaald: als je 32 uur werkt en daarnaast studeert krijg je 36 uur uitbetaald. Op de werkvloer bieden we bbl-opleidingen aan en je kunt young-talent-en-leider-schapsprogramma’s volgen.

WORK-LIFE BALANCE:
Kun je op afstand of thuiswerken, met flexibele werktijden?
Werken bij Marel kan op verschillende manieren: we hebben reizende functies, kantoorfuncties en productie/assemblage/ magazijnfuncties. Een reizende functie is geen 9-tot-5 job, en biedt veel flexibiliteit. Als field service engineer bijvoorbeeld krijg je mooie kansen om iets van de wereld te zien. In een kantoorfunctie kun je thuiswerken, en met flexibele werktijden.
Daar krijg je een vergoeding voor en ook de middelen om een thuiskantoor in te richten, zoals een hoog-laag bureau. Als je in productie, assemblage of magazijn werkt, ben je bezig met moderne
technieken en krijg je een aantrekkelijke toeslag als je in ploegendienst werkt. In alle functies zijn er mogelijkheden om minder dan 40 uur per week te werken.

Hoe is de bereikbaarheid?
Het treinstation Boxmeer ligt op loopafstand. Veel medewerkers komen op de fiets omdat ze in de regio wonen. Je krijgt een reiskostenvergoeding zonder maximum.

Zijn er stageplekken en voor welke functies?
We hebben veel stageplekken! Het afgelopen half jaar waren dat er tientallen. We hebben zelfs een heuse expomiddag met de projecten van de afstudeerders georganiseerd. Marel zorgt ervoor dat er gerichte (afstudeer) opdrachten zijn.

ZINGEVING/PURPOSE/MVO
Wat is jullie bijdrage aan een betere wereld?
Ons IJslands moederbedrijf streeft naar ‘Scandinavische duurzaamheid; een begrip in de wereld. De overname van het bedrijf Wenger, gespecialiseerd in machines voor plantaardige eiwitten en diervoeding, past uitstekend hierbij. Het is daarom logisch dat wij ook machines maken om vegetarische productenals groenteburgers en vegakroketten te produceren.

Marel
Handelstraat 3
5831 AV Boxmeer
0485-586111
www.marel.com