Nutricia

Opdrachtgever

Nutricia

 

Al 125 jaar lang zorgt Nutricia voor voedingen op maat voor jong en oud. Met deze voedingen en met ondersteuning bevordert Nutricia de gezondheid van talloze mensen over de hele wereld. Ook in het ouderschap: al in 1896 maakte men flesvoeding voor baby’s voor wie er geen borstvoeding was.

Nog altijd maakt Nutricia voeding voor de meest kwetsbaren, voor de eerste duizend dagen in je leven. Dat gebeurt in Haps, waar in 2019 een nieuwe fabriek werd geopend om te kunnen voldoen aan de groeiende, wereldwijde vraag naar gespecialiseerde kindervoeding. In Haps werken zo’n 500 mensen.

ONTWIKKELMOGELIJKHEDEN:
Cultuur en sfeer van de organisatie
We zijn een groot en dynamisch bedrijf. Internationaal georiënteerd, dus er werken voortdurend ook buitenlandse collega’s. Niettemin heerst er in Haps een Brabantse mentaliteit van collegialiteit
en trots op het bedrijf en de producten.

Wat zijn de ambities voor de toekomst?
Wij willen blijvend een goede werkgever zijn. Dat betekent naast een fijne werkomgeving en af en toe ook leuke dingen doen, oog hebben voor persoonlijke omstandigheden.

Zijn er doorgroeimogelijkheden?
We stimuleren het stellen van eigen doelen. Hoe zie je jezelf over een jaar, vijf jaar, tien jaar? Zo groeide Lisanne de Bruijn in luttele jaren door naar HACCP-engineer. Martijn Favier startte in
2015 als controller op de afdeling Finance, wilde ‘dichter’ bij het product zitten en is nu teamleider System & Stocks, nadat hij zichzelf bij verschillende managers had gepitcht.

Wat zijn de persoonlijke ontwikkelmogelijkheden?
We hebben een eigen opleidingsafdeling en ontwikkelingsplan. Naast hardskills zijn ook softskills belangrijk. Zo geeft bijvoorbeeld een Insights Training je inzicht in hoe je de organisatie mee kunt kleuren, samen met anderen. Wezenlijk voor een optimaal functioneren in een team, waardevol voor je persoonlijke ontwikkeling.

WORK-LIFE BALANCE:
Kun je bij op afstand of thuiswerken,
met flexibele werktijden?
Er zijn flexibele tijden voor functies waarin aanwezigheid op de fabriek niet altijd nodig is. Maar we waken er tegelijkertijd voor dat je niet te véél werkt. Thuiswerken is ook geen doel op zich: we willen verbonden zijn aan productie, lab en warehouse. Operators in de productie werken in vaste tijden.

Zijn er kansen op buitenlands werk,
buitenlandse stages?
Tijdens de tweejaarlijkse evaluatie- en ontwikkelgesprekken spreek je je teammanager. Daarbij wordt onder meer gevraagd of je in het buitenland zou willen werken. Het wordt gestimuleerd, je kunt er echt stappen door zetten.

Hoe is de bereikbaarheid?
Danone heeft niet voor niets voor deze locatie aan de A73 gekozen. Er komen ook mensen met de trein; zij nemen dan de OV-fiets hiernaartoe. We hebben een fietsplan voor vaste medewerkers.

Zijn er stageplekken en voor welke
functies?
Op het laboratorium en in kantoorfuncties zijn er stageplekken. Maar ook binnen maintenance, safety, quality, learning & development. We hebben regelmatig stagevacatures, maar daarnaast
worden we ook door studenten pro-actief benaderd. Dat leidt heel vaak tot een match!

Wat maakt het aantrekkelijk om juist in
deze regio te werken?
Veel medewerkers, op alle niveaus, zijn verknocht aan de regio. Vinden hier, in de nabijheid van steden, de rust die zo nodig is. De bereikbaarheid is ook een pre. En we kennen een mooie mix tussen mensen die hier al decennialang werken en jongeren die net ingestroomd zijn.

ZINGEVING/PURPOSE/MVO:
Wat is jullie bijdrage aan een betere
wereld?
We besteden heel veel aandacht aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk. Ook onze state-of-the-art locatie in Haps verbeteren we nog voortdurend. Denk aan verminderen van de CO₂-uitstoot, beperken van het watergebruik, tegengaan van verspilling. Daarvoor is een speciale Nature Manager aangesteld.

Danone Nutricia
Schuttersweg 12 5443 PR Haps
0485-394911
www.nutricia.nl